Lūpas/Ausis/ZodsPiere/Acu zonaSejaSejas ovāls/vaigi

Injekcijas ar paša asinīm

Viss, kas jāzina par PRF metodi

Viens no pēdējo gadu perspektīvākajiem sasniegumiem medicīnā un estētiskajā dermatoloģijā ir injekcijas, kurās tiek izmantotas paša pacienta asinis. Tās veicina dabisku ādas atjaunošanu un ļauj ilgāk saglabāt jaunavīgas ādas izskatu.

Iesaka: 4. Dimensija dermatoloģe Lauma Valeine

Šī revolucionārā metode aizsākas ar PRP (trombocītiem bagātināta plazma) injekcijām, taču šobrīd izplatītākas ir PRF injekcijas (ar trombocītiem bagātināts fibrīns), kurās netiek izmantotas vielas, kas veicina asins recēšanu. Pati aktuālākā ir i-PRF metode, jeb plazmoliftings, kas efektīvi iedarbina ādas dabiskos pašatjaunošanās mehānismus, aktivizējot jaunu šūnu izstrādi.

Metodes princips slēpjas mūsu pašu asins unikālajā sastāvā, kas pēc savas iedarbības ir daudz efektīvāks par dažādiem ķīmiskajiem preparātiem. Procedūra sākas ar neliela daudzuma asins noņemšanu no klienta vēnas. Tad tās tiek ievietotas speciālā aparatūrā un pārveidotas (centrifugētas). Cikla beigās tiek iegūta īpaša asins struktūra, kas izdala asins šūnu augšanas faktora koncentrātu. Savukārt šis augšanas faktors, kopā ar vitamīniem, aminoskābēm, olbaltumu un citām bioloģiski aktīvām vielām, stimulē šūnu reģenerāciju un spēj nodrošināta jauna augstvērtīgāka kolagēna un hialuronskābes sintēzi.

i-PRF ieguvumi:

  • ādas mitruma līmeņa atjaunošana;
  • ādas elastības un krāsas uzlabošana;
  • grumbiņu mazināšana un izlīdzināšana;
  • paplašinātu poru savilkšana;
  • aknes izraisītu ādas bojājumu mazināšana aktīvā stadijā, rētaudu izlīdzināšanai;
  • ādas dzīšanas procesu uzlabošanai pēc dažādām rejuvenācijas procedūrām (vidēji dziļie ķīmiskie pīlingi, lāzerķirurģija, frakcionētā radiofrekvence u.c.);
  • ādas atjaunošana pēc operācijām, traumām, apdegumiem;
  • vājas struktūras, vitalitāti zaudējušu matu stāvokļa uzlabošana;
  • celulīta ārstēšana un striju mazināšana.

Metode ir pilnīgi dabiska un droša, tā neizraisa alerģiskas blakusparādības. Īpaši efektīva tā ir kombinējot ar citām ādu atjaunojošām metodēm. Piemēram, ALMA Lasers Harmony®XL tehnoloģija paver unikālu iespēju uzreiz pēc lāzerprocedūras caur mikrobrūcītēm ievadīt PRP vai PRF zemādā, lietojot ultraskaņas porācijas terapiju, nevis injekciju metodi. Injekcijas var kombinēt arī ar  ELOS tehnoloģiju, hialuronskābes injekcijām, ķīmisko pīlingu un frakcionēto lāzerķirurģiju.

Metode nav nesāpīga, taču dūrieni tiek veikti ļoti ātri un procedūra ilgst aptuveni 20 minūtes. Rehabilitācijas periods pēc injekcijām nav nepieciešams, vienīgi var rasties kāds zilumiņš, kas samērā ātri pazūd. Pēc  procedūras pirmās izmaiņas pamanāmas pāris nedēļu laikā, bet maksimālais efekts sasniegts pēc apmēram 2 mēnešiem. Izcilam rezultātam ieteicams veikt 3 procedūras ar divu nedēļu intervālu.

Šāda procedūra noteikti atmaksājas, ja sejā ir manāmas izteiktas novecošanas pazīmes – āda ir pelēka, nogurusi, noslīdējusi un to nepieciešams “uzmundrināt”. Jaunākām sievietēm tas ir lielisks profilaktisks veids, kā uzturēt sejas ādu labā stāvoklī, jo būs mazāk rūpju vēlāk.

Lai uzdotu jautājumu speciālistam vai pieteiktos uz konsutlāciju, spied šeit: Piesakies konsultācijai

dimensija.lv

Tagi : trend

Atstāt Komentāru