Figūras korekcijaĶermenis

Pirms risini problēmu – veic diagnostiku

5 populārākās ķermeņa diagnostikas metodes

Diēta, sporta nodarbības, masāžas, aparātprocedūras… Ko izvēlēties, kā tās savā starpā kombinēt? Tikai ar precīzas diagnostikas palīdzību iespējams uzzināt, kas ir piemērotākais tieši Tavai problēmai.  Šāda pieeja ļaus ietaupīt kā laiku, tā līdzekļus.

Iesaka: Skaistuma klīnikas “4.Dimensija” ķermeņa estētikas speciāliste Agnese Innusa

Ķermeņa problēmzonu diagnostika sevī ietver vairākas pakāpes, kas sākas ar vizīti pie ķermeņa estētikas speciālista. Speciālists veic anamnēzi un ievāc visu nepieciešamo informāciju par klienta veselības stāvokli un dzīves veidu, atzīmē augumu, svaru, novērtē stāju, atlētisma pakāpi, figūras tipu. Pēc tam, vadoties pēc konkrētās problēmas, tiek veikta padziļināta diagnostika.  Piemēram, ķermeņa masas indeksa (ĶMI) noteikšana, bioimpedances metode, ar kuras palīdzību tiek analizēta ķermeņa audu proporcija, aproce ar monitorēšanas sistēmu palīdz noteikt ķermeņa vielmaiņu, GMT Beauty Body Concept diagnostika balstās uz individualizētiem ieteikumiem vadoties pēc ķermeņa tipa.

Ķermeņa masas indekss

ĶMI nosaka vai tavs svars atbilst normai. Indeksa noteikšanai pielieto sekojošu formulu: ĶMI = masa (kg)/augums (m)2 – svara kg jāizdala divas reizes ar auguma garumu metros. Piemērs. Ja jūs sverat 84 kg un jūsu augums ir 1, 65m, tad jūsu ĶMI=84:1,65:1,65=30,9 kg/m².

Ja ĶMI<18,5 svars ir nepietiekams un nav lieki kg, no kuriem atbrīvoties.

ĶMI=18,5 – 25 svars ir normāls, bet ja spogulī ierauga liekus apaļumus, jācenšas ēst veselīgi, iztikt bez pārmērībām.

ĶMI<25 ir liekais svars, noteikti jābūt ilgtermiņa plānam kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, nekaitējot veselībai. 

Tā kā, nosakot ĶMI, tiek ignorētas ķermeņa uzbūves īpatnības, nevar atsevišķi noteikt lieso masu un taukus (robusti kauli un labi izteikta muskulatūra neliecina par lieko svaru!), rezultāts nav pietiekoši objektīvs un nav zināms mērķis uz ko tiekties. Tāpēc nepieciešami papildus diagnostiskie testi, lai individuāli noteiktu tauku daudzumu ķermenī.

Bioimpedances metode (BIA)

Ar šīs metodes palīdzību tiek tiek noteikta ķermeņa tauku masas attiecība pret kaulaudu un muskuļu masu, kā arī analizētas ķermeņa audu proporcijas. Ķermeņa sastāva izmeklēšanu nepieciešams veikt tādēļ, lai izvēlētos pareizu uztura, nodarbību un procedūru kompleksu. Diagnostika sākas ar svara, apakšdelma, vidukļa, gurnu apkārtmēru un augumu mērījumiem, pēc tam visus datus ievada programmā. Testa laikā, līdzīgi kā kardiogrammā, ķermenim pieslēdz elektrodus, kas savienoti ar speciālu iekārtu un kompjūteru. Pēc mērījumu pabeigšanas, programma apstrādā visus ievadītos datus un mērījumus un izdrukā rezultātus. norādīts tauku daudzums ķermenī gan procentos, gan kilogramos un liesās masas (kaulaudi un muskuļaudi) daudzums organismā. Diagnostikas laikā nosaka arī organisma vidējo kaloriju patēriņu miera stāvoklī diennaktī. Tas palīdz speciālistam noteikt diagnozi un piemērotāko ārstēšanas metodi. Ja tie ir atkārtoti mērījumi, tad uzrāda iepriekšējo mērījumu dinamiku.

Ja diagnostika liecina par palielinātu tauku daudzumu, parasti izvēlas skaistumkopšanas procedūras ar lipolītisku iedarbību, kas ļauj samazināt svaru un apjomu un fiziskās aktivitātes ar mērenas intensitātes aerobo slodzi tauku dedzināšanai. Savukārt, ja muskuļaudu un kaulaudu daudzuma rādītājs organismā ir zems, svarīgi tonizēt muskuļus.

GMT Beauty Body Concept

Šī diagnostikas sistēma palīdz izvērtēt ķermeņa konstitūciju. Ķermeņa izmēru, formu un miesas būvi nosaka ģenētiski iedzimti faktori. To zinot, vieglāk saprast kādā virzienā vēlams strādāt. Piemēram, ja ģimenes dzimtā dominē apaļīgs un smagnējs ķermeņa tips, tad to pilnībā izmainīt nav iespējams, bet var daudz ko darīt lietas labā, lai aptaukošanās nekļūtu par problēmu. GMT Beauty Body Concept kompleksā diagnostika novērtē ādas mitruma līmeni un taukainību, celulītu un citus skaistumkopšanai nozīmīgus aspektus. Tā ir kā individuāla ceļa karte, ar kuras palīdzību skaistumkopšanas speciālists iesaka tieši Tev piemērotu skaistumkopšanas procedūru kompleksu, uztura programmu, fizisko aktivitāšu kompeksu, kā arī kosmētiskos līdzekļus. Tādejādi – soli pa solim, kopā ar skaistumkopšanas speciālistu, iespējams sasniegt vēlamo rezultātu, ņemot vērā Tavu individualitāti.

Ķermeņa vielmaiņas monitorēšanas sistēma

Tā ir aproce, ar kuras palīdzību nosaka vielmaiņu, veicot fizisko aktivitāšu un dzīvesstila monitoringu. Uzliekot uz rokas aproci, kuru pacients nēsā trīs četras dienas, tiek fiksēts kopējais enerģijas patēriņš, enerģijas patēriņš fizisko aktivitāšu laikā, soļu skaits dienā, dažādu pakāpju fiziskās aktivitātes, atpūtas un miega ilgums. Šie mērījumi ļauj izprast cēloņus, kāpēc viens var ēst daudz, nepieņemoties svarā, bet cits kļūst apaļīgāks, ierobežojot uzturu. Iegūstot ķermeņa vielmaiņas un fiziskās aktivitātes precīzus datus un analizējot tos kopā ar uztura un dzīves stila dienasgrāmatu, iespējams sastādīt visprecīzākos ieteikumus un sasniegt vislabākos rezultātus gan svara mazināšanai, gan palielināšanai, kā arī izveidot uztura rekomendācijas sportistiem un cilvēkiem ar dažādām slimībām (kardioloģiskajām, endokrinoloģiskajām u.c.).

Termogrāfija

No grieķu valodas burtiskajā tulkojumā nozīmē – siltuma ieraksts, ko izmanto precīzai celulīta pakāpes noteikšanai. Uz ķermeņa problēmzonām uzliek speciālu termo plēvi, kuru veido šķidrie mikrokristāli. Problēmas nosaka pēc lokālā ādas apvidus temperatūras, kas ir atkarīga no vietas asinsrites un limfas atteces plūsmas ātruma. Termogrāfijas plēve, tai iekrāsojoties noteiktā krāsā, uzrāda siltās zonas –  ar normālu un pietiekamu asinsapgādi un aukstās zonas –  ar traucētu, samazinātu apasiņošanu vai celulītu. Ar termogrāfijas metodes palīdzību , tiek iegūta precīza diagnostikas informācija, kas nodrošina individuāla un pareiza celulīta terapijas plāna izstrādi. Termogrāfijas metodi, pielieto arī starp pretcelulīta procedūrām, lai pārliecinātos par sasniegtajiem rezultātiem, kā arī, lai izmainītu procedūru plānu.

Lai uzdotu jautājumu speciālistam vai pieteiktos uz konsutlāciju, spied šeit: Piesakies konsultācijai

www.dimensija.lv

Atstāt Komentāru