Pēdas/NagiRokas/Kājas

Lāzerterapija pret nagu sēnīti

Nagu sēnīšu infekcija ir bieži sastopama un ļoti lipīga, taču līdz šim slikti pakļāvās ārstēšanai. Pateicoties jaunajām tehnoloģijām to ir iespējams uzveikt dažās ārstēšanas reizēs.

Konsultē: Veselības centra 4 (VC4) Pēdu centra dermatoveneroloģe Marina Mihailova

Viens no lāzeriem, kuru izmanto pretsēnīšu terapijai ir diodes lāzers, kas tagad pieejams arī Latvijā. Lāzera enerģija audos pārveidojas siltumā, izraisot audu temperatūras paaugstināšanos līdz 45 Cº.  Pie tādas temperatūras notiek neatgriezeniskas izmaiņas sēnīšu šūnās. Lāzers nebojā apkārtējos audus un neatstāj nelabvēlīgu ietekmi uz veselību. Lāzerterapijas veikšanai nav īpaši ierobežojumi, to var pielietot visiem sēnītes veidiem.

Tomēr tā kā šis lāzers pozitīvu rezultātu sniegs tikai sēnītes gadījumā, pirms lāzerterapijas uzsākšanas svarīgi veikt analīzes- gūt apstiprinājumu sēnītes infekcijai un noteikt tās veidu, lai pielāgotu nepieciešamo lāzerprocedūru skaitu un atbilstošu medikamentozu terapiju. Procedūra vidēji aizņem 20- 30 minūtes un parasti nepieciešamas 3 ārstēšanas reizes ar 6- 8 nedēļu intervālu. Parasti kāju nagu struktūra pilnībā atjaunojas 6 līdz 12 mēnešu laikā, bet roku- 4 līdz 9 mēnešu laikā. Labāka efekta sasniegšanai pirms lāzerterapijas vēlams veikt ārstniecisko pedikīru. Ātrāka un noturīgāka efekta sasniegšanai ārstēšanās laikā lāzerterapiju var apvienot ar iekšķīgi lietojamiem medikamentiem.

Lai uzdotu jautājumu speciālistam vai pieteiktos uz konsutlāciju, spied šeit: Piesakies konsultācijai
www.dermaclinic.lv

Atstāt Komentāru