EpilācijaĶermenis

Foto un lāzerepilācijas ceļvedis. Kā neapjukt plašajā piedāvājumā

No liekā apmatojuma iespējams atbrīvoties dažādos veidos, bet pati efektīvākā ir lāzer/fotoepilācija. Beautyexperts skaidro, kā orientēties daudzveidīgo iekārtu klāstā un kas jāņem vērā, ja esi nolēmusi veikt foto vai lāzerepilāciju.

Cik bieži?

Lāzer/fotoepilāciju var pielietot dažādām ķermeņa zonām – sejai, krūtīm, kājām, rokām, padusēm un bikini. Pēc pareizi veikta pilna procedūru kursa, ar katru nākamo epilācijas reizi ataugušie matiņi kļūs aizvien retāki un smalkāki un šī korekcija būs jāveic tikai apmēram reizi pusgadā vai gadā. Procedūru skaits un periodiskums atkarīgs no apstrādājamās zonas, hormonālā līmeņa, iedzimtības un matu augšanas ātruma, to resnuma un cietības. Manāms efekts parasti sasniedzams pēc otrās vai trešās procedūras, jo iekārta iznīcina tikai tos folikulus, kuri atrodas augšanas (anagēnā) fāzē. Jūtami matu daudzums samazinās pēc četrām līdz astoņām lāzer/fotoepilācijas reizēm.

Vai sāp?

Mums katram ir savs sāpju slieksnis, taču mūsdienu tehnoloģijas ir veidotas tā, lai minimizētu diskomforta sajūtu. Visās iekārtās iestrādātas dzesēšanas sistēmas, ir lāzeri (Lumenis Lightsheer Duet diodes lāzers), kura uzgalī iestrādāta vakuumsistēma, kas spiediena ietekmē slāpē karstuma impulsu. Ja sāpju slieksnis ir ļoti zems, iespējams samazināt procedūras jaudu.

Kas jāievēro pirms procedūras?

Viedoklis, ka matiņi pirms procedūras jāataudzē ir maldīgs. Mūsdienu tehnoloģijas vērstas uz matiņa folikulas iznīcināšanu, tāpēc tam nav jāpaceļas virs ādas virsmas. Bez tam, matiņu skūšana ir pat ieteicama, jo tādā veidā tiek stiprināta tā sakne, kas paaugstina procedūras efektu. Taču vaksācija vai matiņu izraušana ar pinceti gan ir aizliegta.

Kā ar gaišiem matiņiem un iedegušu ādu?

Ja pirms kāda laika pamatā visas foto/lāzerepilācijas iekārtas bija paredzētas tumšiem un rupjiem matiņiem, tad šobrīd ir iespējams likvidēt pilnīgi visu veidu matiņus. Arī iedegusi āda vairs nav problēma – galvenais izvēlēties atbilstošu iekārtu, kas risina konkrēto problēmu. Procedūra noteikti jāveic pieredzējuša speciālista – ārsta uzraudzībā. Tāpat kā katrai veselības problēmai ir savu medikamenti, tā arī katrs matiņš ar savu krāsu, struktūru un novietojumu prasa individuālu pieeju.

 

Lāzer/fotoiekārtu ceļvedis     

      

Iekārtas, kas piemērotas gaišiem matiņiem

Candela, GentleLase ProU™ Aleksandrīta pagarinātā impulsa lāzers

Lielu laukumu  (kājas, rokas, vēders utt.) apstrādei, kā arī grūti pieejamām vietām un sejai. Integrētā ādas dzesēšanas sistēma DCD (Dynamic Cooling Device) nodrošina drošu ādas apstrādi. Pirms lāzera impulsa veikšanas iekārta izdala nelielu kriogēna devu, kas atdzesē ādu līdz optimālai temperatūrai.  Attiecīgi palielinot procedūru skaitu, iespējams atbrīvoties no pavisam gaišiem matiņiem. Var risināt arī ieaugušo matiņu un nedzīstošo izsitumu problēmu, ko nereti izraisa matiņu raustīšana.  Jau pēc vienas procedūras āda kļūst veselīgāka un gludāka. Procedūru ar šo tehnoloģiju, kuras ātrums ir līdz diviem impulsiem sekundē, var veikt ātrāk, tādejādi samazinot nepieciešamo procedūru skaitu.

Dermatoloģijas klīnika (Skanstes 50). dermaclinic.lv

DEKA Motus AX Aleksandrīta lāzers 

Piemērots dažādām sejas un ķermeņa zonām. Uzgalī ir iestrādāta pašatdzesēšanas sistēma. Piemērots gaišu un smalku matiņu likvidēšanai. Procedūru var veikt visiem ādas tipiem, ieskaitot IV un V fototipu. Kaut arī lāzers darbojas ar ļoti lielu jaudu, kas dod iespēju sasniegt rezultātu daudz ātrākā laikā, kombinācijā ar MOVEO tehnoloģiju pacientam tiek garantēta pilnīga drošība. Procedūra nerada diskomfortu un ādas kairinājumu, līdz ar to ir īpaši piemērota jūtīgām ķermeņa vietām.

VC4 medicīnas centrs T/C SPICE (Lielirbes 29). vc4.lv

 

Visu veidu matiņiem (tumši, rudi, gaiši, smalki), arī iesauļotai un tumšai ādai

 

Syneron and Candela Plus Motif LHR diodes lāzers kombinācijā ar radiofrekvenci

Piemērots lielu laukumu  (kājas, rokas, vēders utt.) apstrādei, kā arī grūti pieejamām vietām un sejai. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Piemērots tumšu, rudu, kā arī gaišu matu likvidēšanai. Lāzera un radiofrekvences kombinācija nodrošina impulsu iedarbību ne tikai uz mata serdi, bet arī apvalku. Tas ļauj sasniegt labāku rezultātu, likvidējot gaišus, smalkus un pēc savas struktūras smalkākus matus. Strādājot ar radiofrekvences režīmu, uzlabojas arī ādas kvalitāte. Iespējams veikt procedūru visiem ādas tipiem, arī sauļotai un tumšai ādai – līdz pat piektajam fototipam. Šādos gadījumos ārsti izmanto speciālu programmu, kas dod mazāku enerģiju.

Dermatoloģijas klīnika, (Skanstes 50). dermaclinic.lv

Alma Lasers Soprano Ice lāzeratehnoloģijā apvienoti divu viļņu garumu  diožu lāzeri Piemērots lielu laukumu  (kājas, rokas, vēders utt.) apstrādei, kā arī grūti pieejamām vietām un sejai. Iespējams veikt procedūru visiem ādas tipiem, arī sauļotai ādai. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Piemērots tumšu, rudu, kā arī gaišu matu likvidēšanai. Vienā platformā apvienotie lāzeri ar diviem svarīgākajiem viļņu garumiem nodrošina perfektu rezultātu!

Procedūru var veikt visa gada garumā visiem ādas tipiem – arī sauļotai ādai. Šī universālā epilācijas sistēma darbojas ļoti ātri – notiek vienlaidus ādas laukuma skenēšana. Ja klientam ir zems sāpju slieksnis, iespējams pagarināt procedūras laiku, samazinot jaudu. Procedūra kļūst vēl mazsāpīgāka, taču efektivitāte nemazinās.

Wellslim centrs (Brīvības 108). wellslim.lv

Skaistuma klīnika 4. Dimensija (Pulkveža Brieža 15). dimensija.lv

 

Tumšiem, pelēcīgiem, rupjiem matiņiem

 

 Lumenis Lightsheer Duet diodes lāzers

 Piemērots lielu laukumu (kājas, rokas, vēders utt.) apstrādei, kā arī sejai. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Lielākā uzgalī iestrādātā vakuumsistēma, kas arī spiediena ietekmē slāpē karstuma impulsu.  Piemērots tumšu, rupju un pelēcīgu matu likvidēšanai. Lielākā uzgaļa vakuumsistēma nodrošina dziļāku lāzerstara iekļūšanu ādā, līdz ar to palielinās enerģijas absorbcija un matu folikulu iznīcināšana notiek efektīvāk. Pielietojot lielāko uzgali, procedūras laikā nav nepieciešams kontakta gēls, jo uzgalis ietver vakuumsistēmu, kas garantē uzgaļa piekļaušanos apstrādājamai zonai.

Juglas klīnika (Brīvības 410).juglasklinika.lv

Skaistuma institūts Liora (Tallinas 18). liora.lv

 WaveLight Technologie Arion 2040 aleksandrīta lāzers

Piemērots lielu laukumu (kājas, rokas, vēders utt.) apstrādei, kā arī grūti pieejamām vietām – potītes rajons, ceļu locītava u.c.. Vēsināšanai izmanto uzgalī iemontētu aukstā gaisa plūsmu. Piemērots tumšu, rupju un pelēcīgu matu likvidēšanai. Lāzers  aprīkots ar skeneri. Ar datorprogrammas palīdzību pats noskenē laukumu, atrod matus un apstrādā. Skaistuma klīnika

  1. Dimensija (Pulkveža Brieža 15)

 WaveLight Laser Technologie SINON Q- Switched rubīna lāzers

Piemērots grūti pieejamām vietām – auss ārējā eja, virslūpa, deguna ejas sākumposms un zods, ādas krokas. Var likvidēt atsevišķus matiņus. Uzgalī nav iestrādāts aukstā gaisa ģenerators. Vēsināšanai tiek padota kā atsevišķa auksta gaisa plūsma no iekārtas Criojet. Piemērots tumšu un vidēji tumšu matu likvidēšanai. Lāzerepilāciju var apvienot ar pigmentu apstrādi viena seansa laikā. Skaistuma klīnika

  1. Dimensija (Pulkveža Brieža 15). dimensija.lv

Cerri LIGHT WAVE ADVANCE IPL sistēma

Piemērots dažādām sejas un ķermeņa zonām. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Ar tehnoloģiju iespējams likvidēt ļoti tumšu apmatojumu, kā arī bezpigmentētus (sirmus) matus, piemēram, uz zoda, tos pirms procedūras izraujot. Pirms procedūras likvidējamos matus 3 nedēļas jāataudzē un jāizrauj tikai pirms tās. Lāzergaisma darbojas uz izrautā mata zemādas kapilāru, kas tiek koagulēts. Tā kā matam sāk trūkt barības vielas, tas pārstāj augt.

Wellslim centrs (Brīvības 108). wellslim.lv

ACTIVE CRYSTAL 512 IPL iekārta

Piemērots dažādām sejas un ķermeņa zonām. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Piemērots tumšu un ieaugušu matiņu likvidēšanai. Par spīti tam, ka epilācijas jomā ir ienākušas daudz inovatīvas lāzertehnoloģijas, ir klientu loks (aptuveni 70%), kurš palicis uzticīgs šai IPL iekārtai. Gadījumos, kad pēc vaksācijām ir ieauguši mati, veicot epilāciju, tiek nošauti divi zaķi – likvidēts apmatojums un dziedēts iekaisums.

Wellslim centrs (Brīvības 108)

 BTL EXILITE ™ IPL iekārta

Piemērots dažādām sejas un ķermeņa zonām. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Piemērots tumšu un ieaugušu matiņu likvidēšanai. Pateicoties lielajam impulsu skaitam un salīdzinoši lielajam uzgaļa kontaktlaukumam ar ādu, rezultāts sasniedzams ātrāk un mazsāpīgāk. Iekārtaetver dzeltenās modulētās LED gaismas tehnoloģijas principu, ko izmanto ādas zonas pēcapstrādei pēc veiktās IPL procedūras. Tā ievērojami atvēsina un nomierina ādu

Dermatoloģijas klīnika (Skanstes 50). dermaclinic.lv

Lumenis Quantum SR/HR IPL iekārta

Piemērots dažādām sejas un ķermeņa zonām. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Piemērots tumšu un ieaugušu matiņu likvidēšanai. Ieaugušu matiņu gadījuma, veicot epilāciju, veicinās dzīšanas procesu.

4. Dimensija (Pulkveža Brieža 15). dimensija.lv

Lumenis M22 platformā apvienota IPL iekārta un ND: YAG lāzers.

Piemērots dažādām sejas un ķermeņa zonām. Uzgalī iestrādāta atvēsinoša sistēma. Piemērots tumšu un ieaugušu matiņu likvidēšanai. Iekārta darbojas pēc selektīvās fototermolīzes principa un atkarībā no viļņu garuma iedarbojas uz konkrētu hromoforu ādā, nebojājot apkārtējos audus. Skaistuma klīnika

  1. Dimensija (Pulkveža Brieža 15). dimensija.lv

Pieteikties konsultācijai šeit: Piesakies konsultācijai

Atstāt Komentāru