DzīvesveidsFiziskās aktivitātes

Veselā miesā vesels gars! Jauns centrs veselības uzturēšanai

Capital Clinic Riga telpās durvis vērusi mūsdienīga koncepta Rehabilitācijas nodaļa, kurā tiek piedāvāts plašs rehabilitācijas, fizioterapijas un fitnesa pakalpojumu klāsts.

Iesaka Capital Clinic Riga valdes priekšēdētāja Evija Mirzojana

Jaunajā Rehabilitācijas nodaļā pieejamas fizioterapeita konsultācijas, slinga un fizikālā terapija, ārstnieciskās masāžas, osteopātija, medicīniskā un kinezioloģisko teipošana. Šeit var apmeklēt individuālus vai grupu treniņus, tiek piedāvātas arī nodarbības grūtniecēm un fizioterapija mazuļiem.

“Arvien vairāk cilvēku saprot, ka mūsdienu aizņemtajā dzīves ritmā par savu veselību un pašsajūtu jārūpējas profilaktiski. Lai atrastu konkrētai vajadzībai piemērotāko metodi, nepieciešama individuāla pieeja, ko nodrošina jaunā Capital Clinic Riga Rehabilitācijas nodaļa. Šeit pieejams pats jaunākais fizioterapijas aprīkojums un mūsu profesionālie speciālisti gādā par to, lai veselības stiprināšana sniegtu prieku, gandarījumu un neizpaliktu rezultāts,” uzver Evija Mirzojana.

Klientiem, kuriem jāatgūst veselība pēc traumām vai operācijām, tiek sastādīts individuāls rehabilitācijas plāns, kuru īstenojot paātrinās atveseļošanās process. Individuāla pieeja tiek nodrošināta arī grupu nodarbībās, jo tajās darbojas ne vairāk kā seši cilvēki. Grupu nodarbības vērstas uz muguras, sirds un asinsvadu, kā arī dziļās muskulatūras stiprināšanu. Piemēram, vingrošana muguras jeb rumpja korsetes stiprināšanai palīdz mazināt muguras sāpes un uzlabot stabilitāti šajā zonā.

Īpaši funkcionālie treniņi palīdz attīstīt spēku, līdzsvaru, izturību, dziļo muskulatūru, veiklību, kā arī stiprina kardiovaskulāro sistēmu.  Treniņa laikā tiek izmantots dažāda veida inventārs, kā arī cilvēka paša ķermeņa svars. Pilates nodarbības balstās uz īpaši izstrādātu programmu, kas ir droša un saudzējoša mugurkaulam un locītavām. Šajā metodikā apvienoti unikāli jogas, stiepšanās un spēka vingrojumu elementi. Tie, kuriem patīk dinamiskas nodarbības, aicināti apmeklēt cīņas aerobiku, kas apvienota ar cīņas elementiem un palīdz atbrīvoties no ikdienā uzkrātā stresa, uzlabo stāju, kā arī stiprina sirds asinsvadu sistēmas funkcionālo stāvokli.

Nodaļā pieejamas arī specifiskas vingrošanas nodarbības grūtniecēm (sākot ar 12.grūtniecības nedēļu). Tā ir nelielas slodzes relaksējoša sagatavošanās dzemdībām, kas ietver vingrojumu to muskuļu nostiprināšanai, kuri iesaistīti dzemdību norisē, kā arī elpošanas vingrinājumus un relaksācijas paņēmienus, dzemdību pozas un pašmasāžu. Tiek piedāvātas divu veidu programmas (līdz 32 nedēļai un pēc tam), kas atšķiras ar vingrinājumiem un intensitāti.

Savukārt Slinga jeb saišu terapija ir viena no iedarbīgākajām fizioterapijas metodēm dziļās muskulatūras stiprināšanai, mugurkaula un ķermeņa stabilizēšanai, kā arī muskuļu spēka treniņam. Tā ir unikāla alternatīva nodarbībām trenažieru zālē vai aerobikas vingrinājumiem, turklāt notiek individuāli fizioterapeita vadībā pēc individuāla plāna. Tā apvieno aktīvu treniņu un mūsdienīgas rehabilitācijas metodes. Galvenais mērķis ir panākt pastāvīgu kustību un balsta aparāta trenētību.  Nodarbībā tiek izmantots profesionāls fizioterapijas aprīkojums  Redcord. Tā ir piekares ierīce ar divām virvēm, pie kurām papildus var piestiprināt dažādu veidu saites, kas tiek izmantotas ķermeņa daļu iekarināšanai.

Slinga terapija palīdz nostiprināt dziļos muskuļus, kuri balsta mugurkaulu, uzlabo vielmaiņu mugurkaulam pieguļošajās struktūrās (skriemeļu locītavu skrimšļi, starpskriemeļu diski, saites). Kad muguras dziļie muskuļi nedarbojas, šo balsta funkciju pārņem virsējie muskuļi, kas no nepiemērotās slodzes sāp, kā arī rodas virkne citu muguras un stājas problēmu. Iedarbinot dziļos muskuļus, ļoti bieži muguras sāpes pāriet. Īpaši tiem, kuriem mugura sāp hroniski, un ārsti saka, ka ir „deģeneratīvas izmaiņas mugurkaulā” vai spondiloze (kas šobrīd mazkustīgā dzīvesveida dēļ konstatējama gandrīz visiem pēc 20 gadu vecuma).

Plašāka informācija par nodaļu un tās sniegtajiem pakapojumiem: capitalclinicriga.lv/jaunumi

Konsultācijai piesakies šeit: Piesakies konsultācijai√

Atstāt Komentāru