Figūras korekcijaĶermenis

Vēdera plastika. Kad ar veselīgu uzturu un vingrošanu nepietiek.

Dažkārt ar veselīgu diētu un regulāriem vēdera muskulatūras vingrinājumiem vien ir par maz, lai atbrīvotos no liekās ādas un taukiem uz vēdera. Šādos gadījumos ieteicama vēdera plastika, jeb abdominoplastika.

Konsultē: “Veselības centrs 4” filiāles “ Dermatoloģijas klīnika” plastikas ķirurģe, mikroķirurģe, rokas ķirurģe Dr. Nonna Tomiševa.

 Likvidē tauciņus, bet neārstē aptaukošanos

Vēdera plastika ir ķirurģiska operācija, kuras laikā likvidē liekos taukaudus, savelk ādu, kā arī nostiprina vēdera  priekšējās sienas muskuļus. To visbiežāk izmanto pie aptaukošanās, kad zaudēts liels liekais svars, pēc grūtniecības vai gadījumos, kad citas metodes nepalīdz. Iespējams veikt pilna vēdera plastiku, kad problēma ir gan zem, gan virs nabas un mini plastiku, kas sakārto tikai zonu zem nabas – likvidējot atslābušu ādu, liekus taukaudus, strijas. Dažreiz šī operācija tiek apvienota ar liposakciju vai liposkulptūru. “Ar šīs procedūras palīdzību ir iespējams ievērojami mainīt un uzlabot pacienta izskatu, tādējādi paaugstinot pašapziņu, taču tā nav metode, kas ārstē aptaukošanas,” uzsver Tomiševa. Tāpēc pirms operācijas jānoskaidro aptaukošanās iemesli un jāizmanto visi svara samazināšanas veidi, jo dzīšana notiek labāk, ja tauku slānis ir mazāks. Visbūtiskāk ir izvērtēt tauku slāni zonā virs nabas (zem nabas esošos taukus līdz ar ādu likvidē operācijas laikā). Ja šī zona ir blīva, operācijai var nebūt ideāls rezultāts. Tādēļ sievietēm, kurām ir aptaukošanās, tiek izstrādāts individuāls plāns, kurā iekļauts uztura speciālista apmeklējums un atbilstošas procedūras.

Rezultāts jāuztur pašam

Vēdera korekcijā neizmanto implantus vai kādus citus palīglīdzekļus – tikai likvidē lieko ādu un novieto anatomiski pareizajā vietā izslīdējušos muskuļus, izmantojot pašas pacientes kvalitatīvo ādas daļu un pašas muskuļus. Rezultāts saglabājas ilgstoši, ja klientam saglabājas stabils ķermeņa svars. Tāpēc sasniegtā rezultāta uzturēšana lielā mērā atkarīga no paša pacienta un viņa dzīvesveida.

Kā ar rētām?

Tā kā šī ir operācija, bez rētām neiztikt. Pilnai vēdera plastika šuve būs diezgan gara – tā līdzīgi ķeizargrieziena rētai iet gar kaunuma matiņiem, pagarinoties līdz gūžas kauliem. Lai arī šuve ir gara, tā pilnībā “ievietojas” apakšveļas zonā. Kā jeb kura rēta pirmajā pēcoperācijas periodā ir sārta, gada laikā pamazām topot balta, kad to var droši sauļot, tādējādi padarot mazāk manāmu. Veicot tikai vēdera apakšējās daļas korekciju jeb miniplastiku, rēta ir salīdzinoši maza. Jāatzīmē, ka vēdera plastikas laikā var atbrīvoties arī no citu operāciju rētām, ja tās ir zonā zem nabas. Vidēji operācija ilgst 1 – 3,5 stundas – tas ir atkarīgs no veicamās operācijas sarežģītības un korekcijai pakļautā apjoma.  To veic stacionārā un parasti  vispārējā anestēzijā.

Iegaumē!

4-6 nedēļas pirms operācijas līdz minimumam jāsamazina smēķēšana, jo tā pagarina dzīšanas un atveseļošanās procesu.

Pēc operācijas var saglabāties uztūkums, īslaicīgas sāpes, operētā vieta var būt nejutīga.

Atveseļošanās periodā ir jānēsā balstoša apakšveļa un brūces jāsarga no mitruma.

Darbā atkarībā no slodzes veida vēlams atgriezties ne ātrāk kā pēc 1 – 2 nedēļām.

Sporta un citas nodarbes, kas prasa piepūli, var uzsākt pēc sešām nedēļām, bet vieglas slodzes treniņi tikai veicina atlabšanu. Atlabšanas periodā jāizvairās no sauļošanās un saunas.

Ja sieviete plāno vēl kādu grūtniecību, vēdera plastiku labāk atlikt, jo šis process var atkārtoties, it sevišķi, ja ir āda un muskuļi ir neelastīgi.

Foto: Shuttersock

Piesakies konsultācijai šeit: Piesakies konsultācijai

 

 

 

 

Atstāt Komentāru