ĶermenisKrūtis/Intīmā zona

SAPNIS PAR SKAISTĀM KRŪTĪM. KAD ĪSTAIS LAIKS TO ĪSTENOT?

SAPNIS PAR SKAISTĀM KRŪTĪM. KAD ĪSTAIS LAIKS TO ĪSTENOT?

Par skaistākām un tvirtākām krūtīm kaut reizi dzīvē ir sapņojusi ikviena no mums. Tomēr, lai izšķirtos par labu ķirurģiskai operācijai, ir jābūt nopietnai motivācijai.

Konsultē: Nonna Tomiševa, “Veselības centra 4″ Dermatoloģijas klīnikas plastikas ķirurģe.

Skaistuma ideāli un mode laika gaitā mainās, tomēr attiecībā uz krūtīm, tā paliek nemainīga. ”Visos laikos par skaistām tiek uzskatītas proporcionālas un piepaceltas krūtis. Ja sievietei ir plati pleci vai iegurnis, palielinot krūtis, mainīsies arī auguma kopējās proporcijas,” norāda Tomiševa.

Visbiežāk pie plastikas ķirurga vēršas sievietes, kurām ir asimetriskas, neattīstītas vai – gluži pretēji – pārāk lielas krūtis. Par krūšu korekciju vairums sieviešu sāk aizdomāties pēc dzemdībām, jo ir vēlēšanās uzlabot izskatu. Nonna Tomiševa stāsta, ka pēdējos gados parādās interesanta tendence – krūšu formu vēlas uzlabot sievietes, kuras pārkāpušas 40 gadu slieksni. “Man ir īpašs prieks par šīm dāmām! Bērni ir izaudzināti, naudas pietiek, un sieviete beidzot var dzīvot sev pašai. Šajā ziņā sabiedrība ir kļuvusi brīvāka. Ja agrāk sieviete pēc 40 sāka domāt par pensiju, tad šobrīd viņa vēlas būt jauna, skaista un priecāties par dzīvi,” saka Tomiševa. Viņa atzīmē, ka mūsdienu sievietes izskatās un jūtas daudz labāk nekā kādreiz, jo vairāk rūpējas par sevi, izvēlas aktīvu dzīvesveidu un seko skaistumkopšanas aktualitātēm.

Kā atrast atbilstošo izmēru?

Pašas sievietes visvairāk uztraucas par to, kā izvēlēties sev visatbilstošāko krūšu izmēru. Tomiševa iesaka sievietei pašai sev formulēt vēlamo rezultātu vēl pirms vizītes pie plastikas ķirurga.” Ir labi, ja cilvēks zina, ko vēlas. Tad arī veidojas labāks dialogs ar speciālistu un ir vieglāk nonākt pie kompromisa”. Plastikas ķirurģe atzīmē, ka vairums sieviešu tomēr vēlas iespējami dabiskāku krūšu formu, lai tās labi izskatītos, bet nelektu acīs. Šajā ziņā ārste ir pamanījusi arī zināmas atšķirības dažādu tautību sieviešu priekšstatos par skaistām krūtīm. Ja latvietes ir atturīgas, tad krievu tautības sievietes izcelties nebaidās, – viņām patīk eksperimentēt un nav bail izcelties.

“Es neiesaku palielināt krūtis vairāk kā par diviem izmēriem, lai nepārslogotu ādu un novērstu komplikāciju risku. Ja jūtu, ka sieviete pārspīlē, mēdzu viņai pavaicāt – tu vēlies pa durvīm ienākt pati vai ievest savas krūtis,” smaidot atzīmē speciāliste.

Kad ir piemērotākais laiks operācijai?

Tomiševa iesaka krūšu korekciju veikt, ja bijusi vismaz viena grūtniecība, jo tad krūšu āda ir iestiepusies. Pirms 18 gadu vecuma pie plastikas ķirurga viņa doties neiesaka, jo šajā vecumā sievietes hormonālais līmeni vēl nav nostabilizējies.

Dažādas iegriezuma iespējas

Kad pieņemts lēmums par labu krūšu palielināšanai un izvēlēts implantu lielums, atliek vienoties ar ārstu par krūts iegriezuma vietu. Tā var būt vai nu zem krūts, krūts areolas zonā vai padusē. Katram no šiem griezieniem ir gan priekšrocības, gan savi trūkumi, tomēr visbiežāk tiek izmantots grieziens zem krūts. Tam raksturīga laba pārskatāmība un implanta ievietošanas iespēja operācijas laikā. Šajā gadījumā, ievietojot implantu zem krūts muskuļa, krūts dziedzera audi paliek pilnībā neskarti. Savukārt areolas grieziena gadījumā ir papildu iespēja koriģēt nelielu krūts noslīdējumu, bet var būt ierobežota liela tilpuma implantu ievietošanas iespēja, bez tam, tas var ietekmēt un krūts gala jutību. Izmantojot paduses griezienu, krūšu rajonā nav rētu, bet operācijas laikā ir sliktāka pārskatāmība. Šī grieziena gadījumā parasti ievieto apaļas formas implantus.

Neapšaubāmi – ka lielākas krūtis paceļ sievietes pašapziņu, palielina seksualitāti un var ieviest būtiskas pārmaiņas seksuālajā dzīve, ja tajā iezagusies rutīna. Tomēr lēmumam jābūt pārdomātam, atceroties, ka to darām sevis, nevis vīrieša dēļ.

Lai uzdotu jautājumu speciālistam vai pieteiktos uz konsutlāciju, spied šeit: Piesakies konsultācijai
www.dermaclinic.lv

Atstāt Komentāru