ĶermenisKrūtis/Intīmā zona

Sievietes intīmajam skaistumam. Jaunākās iekārtas un metodes

Iedomājoties sievišķīgu un pārliecinātu sievieti, pirmā asociācija ir ārēji koša un izaicinoša dāma. Taču cik lielā mērā viņa patiešām tā jūtas? Šoreiz beautyexperts aplūko metodes, kuras paredzētas sieviešu intīmās zonas skaistumam un veselībai.

 Skaista un vesela intīmā zona ir ļoti būtisks priekšnoteikums sievietes pašsajūtai, pārliecībai par sevi un harmoniskām partnerattiecībām. Arī intīmā zona ar gadiem zaudē tvirtumu, apjomu, kļūst sausāka. Mūsdienu tehnoloģijas intīmās zonas korekcijai piedāvā tās pašas metodes, kuras izmantojam sejas ādai, dodot iespēju šīs problēmas risināt ātri un vienkārši.

Konsultē “Veselības centrs 4” Ginekoloģijas nodaļas vadītāja, ginekoloģe Dr. Ilona Kampara

Lāzerprocedūra Mona Lisa Touch 

Nozīmīgākā tehnoloģija pasaulē sieviešu intīmās veselības aprūpei, kas nu jau pusotru gadu pieejama arī Latvijā, ir DEKA SmartXide V²LR frakcionētā CO2 lāzeriekārta ar skaistu lāzerprocedūras nosaukumu Mona Lisa touch. Tā dod iespēju ātri (aptuveni 15 minūšu laikā) bez sāpēm un blaknēm atrisināt daudzas delikātas problēmas, kas saistās ar sāpīgu dzimumaktu, urīna nesaturēšanu, maksts sausuma un atslābuma sindromu. Šī lāzerprocedūra ir nepieciešama sievietēm pēcdzemdību periodā un pre – menopauzē, kad asinīs strauji samazinās hormonu estrogēna līmenis, kā rezultātā rodas iepriekš minētās problēmas. Lāzera darbības princips ir sekojošs, –  vienlaicīgi iedarbojoties uz maksts gļotādu un zemgļotādu tiek aktivizēta šūnu darbība, veicināts audu reģenerācijas process, uzlabota apasiņošana, līdzsvarota, atjaunota maksts gļotādas anatomija. Tā rezultātā maksts kļūst mitrāka, tvirtāka un elastīgāka.

“Šobrīd veiktas vairāk nekā 700 procedūras, un apkopotie rezultāti liecina, ka 90% sieviešu pašsajūta uzlabojas jau pēc otrās procedūras un tiek novērstas iepriekš minētās sūdzības, kā rezultātā būtiski uzlabojas sievietes seksuālās dzīves kvalitāte,” atzīmē Dr. Ilona Kampara. Kopumā tiek rekomendētas 3–4 procedūras ar pusotra mēneša intervālu un gada laikā vēl viena (efekta nostiprināšanai).

DEKA SmartXide V²LR frakcionēto CO2 lāzeru veiksmīgi pielietojam arī estētiskajā ginekoloģijā, t.i., labdabīgu veidojumu likvidēšanā, leikoplākijas ārstēšanā, vulvas vecuma izmaiņu korekcijā, kā arī mazo kaunuma lūpu remodelēšanā, samazināšanā jeb korekcijā.

Būtiski atzīmēt, kaMonaLisa Touch procedūra nav sāpīga, to veic bez anestēzijas un uzreiz pēc tās sieviete var atgriezties savās ikdienas gaitās.

Procedūra pieejama Veselības centrs 4 (www.vc4.lv)

 

FemiLift Smart jaunākās paaudzes iekārta 

Dažādu sievietes intīmās veselības un labsajūtas problēmu risināšanā tiek pielietots arī ražotāja Alma Lasers frakcionētais CO2 lāzeris  FemiLift Smart. Tas sniedz iespēju veikt procedūras urīna nesaturēšanas ārstēšanai, maksts kanāla tvirtuma atjaunošanai, menopauzes un pēcmenopauzes simptomu novēršanai, atjaunošanai pēcdzemdību periodā, maksts sausuma un atkārtotu infekciju novēršanai, dzimumdzīves kvalitātes uzlabošanai.

Ar šo lāzeru iespējams veikt arī ķirurģisku ārstēšanu, slīpēšanu un pat pigmentētu laukumu balināšanu. Būtiski atzīmēt, ka iekārta ir aprīkota ar vairāku pakāpju drošības sistēmu – ārsts pieņem lēmumu par nepieciešamo procedūru, ievada parametrus, bet iekārta pati iestata programmu, nodrošinot piemērotāko režīmu, tādejādi pasargājot no iespējamiem riskiem un kļūdām. Procedūra ilgst tikai 7 minūtes, tās laikā nejūt sāpes, tikai lāzera radītu siltumu komforta līmenī, tādēļ nav nepieciešama atsāpināšana. To var veikt jebkura vecuma sievietēm, ja ir atbilstošas indikācijas. Visbiežāk procedūru rekomendē sievietēm pēc dzemdībām (maksts un maksts kanāla tvirtuma atjaunošanai), kā arī pre – un menopauzes laikā (šajā laikā raksturīgu simptomu novēršanai). Ieteicams 5 procedūru kurss ar mēnesi ilgu starplaiku. Būtiski uzlabojumi jūtami jau pēc trim pielietošanas reizēm.

Procedūra pieejama Capital Clinic Riga (www.capitalclinicriga.lv)

Ginekoloģiskās injekcijas

Vēl viena aktualitāte intīmās veselības sfērā ir  hialuronskābes injekcijas un filleri. Šīs injekcijas palīdz novērst dažādus estētiskus defektus (kaunuma lūpu asimetrija, apjoma zudums, noslīdējums, nelīdzenumi). Ginekoloģiskās injekcijas atjauno ādas elastību intīmajā zonā, to tvirtina, piešķir apjomu. Procedūra tiek veikta izmantojot lokālu anestēziju, un efekts saglabājas aptuveni pusotru gadu. Pēc injekcijām uzlabojas sievietes pašsajūta, mazinās diskomforts, paaugstinās seksuālā bauda un dzimumdzīves kvalitāte. Pats karstākais jaunums ir asins plazmas, jeb PRF injekcijas intīmajā zonā. Princips ir tieši tāds pats, kā veicot sejas procedūru – tiek noņemts neliels daudzums pacienta asiņu, kuras tiek ievietotas speciālā aparatūrā un pārveidotas (centrifugētas). Cikla beigās tiek iegūta īpaša asins struktūra – fibrīns, kas izdala asins šūnu augšanas faktora koncentrātu, stimulējot kalogēna sintēzi un apasiņošanu. Šī procedūra veicina gļotādas pakāpenisku atjaunošanos un sniedz nostiprinošu efektu. Labākam efektam lāzerterapiju var kombinēt ar injekcijām.

Procedūras pieejamas: Capital Clinic Riga (capitalclinicriga.lv) un Dermatoloģijas klīnika (www.dermaclinic.lv)

 

Piemērotāko iekārtu vai metodi ieteiks ginekologs, kurš noteikti jāapmeklē, ja vēlies veikt kādu no šīm procedūrām. Neatliec lēmuma pieņemšanu uz vēlāku laiku un sagaidi pavasari skaista!

Spied šeit un piesakies konsultācijai tūlīt: Piesakies konsultācijai

 

Martā SIA “Veselības centrs 4” piedāvā īpaši patīkamas cenas estētiskās ginekoloģijas procedūrām:

Atstāt Komentāru