DzīvesveidsFiziskās aktivitātes

Visiem, kas skrien! Skrējiena biomehāniskā analīze

Vai trenējoties sacensībām, vai ar skriešanas palīdzību uzturot sevi labā fiziskā formā, būtiski to darīt pareizi. Ar skrējiena biomehāniskās analīzes palīdzību iespējams iegūt pilnīgu informāciju par skriešanas tehniku un to, kā tā atsaucas uz veselību.

Iesaka: “Veselības centrs 4” tehniskais ortopēds Darja Ņesteroviča

Skriešana no vienas puses ir vienkāršākais un mūsdienās plaši izplatīts veids, kā uzturēt sava ķermeņa fizisko formu, no otras puses, tas iesaistīts daudzos sporta veidos. Biomehāniskā analīze noder kā profesionāliem sportistiem, tā amatieriem, kuriem skriešana ir hobijs. Metode ļauj pārliecināties vai nepastāv traumu riski un kā tos jau preventīvi novērst. Tas sniedz iespēju  novērtēt skrējiena efektivitāti visās tā fāzēs, balstoties uz muskuloskeletālas sistēmas kustību paterna video ieraksta analīzi. Novirzes gadījumos tehniskais ortopēds sniegs rekomendācijas par skrējiena tehnikas uzlabošanu. Tādā veidā būs iespējams pasargāt organismu no skriešanas izraisītām traumām pēdas nestabilitātes dēļ, izmantojot palīgtehnoloģijas ar apavu modifikāciju vai specifisko fizioterapiju.

 

Kā tas notiek?

Tiek veikts 10 minūšu skrējiens pa slīdceliņu (jābūt īsajās sporta biksēs, 5 minūtes jāskrien apavos, 5 minūtes bez apaviem). Notiek video ieraksts 2 plaknēs (no sāniem un no aizmugures). Šo analīzi iespējams kombinēt ar slodzes testu, tad skrējiens tiek ierakstīts testa sākumā un tikai apavos.

Video ieraksts tiek analizēts attālināti, izmantojot specifisku programmatūru.

Atzinumu klients saņem elektroniski 3 darba dienu laikā.

Lai uzdotu jautājumu speciālistam vai pieteiktos uz konsultāciju, spied šeit: Piesakies konsultācijai
capitalclinicriga.lv

Atstāt Komentāru