Piere/Acu zonaSejaSejas ovāls/vaigi

5 jautājumi un atbildes par mezoterapiju. Pieredzē dalās aktrise Regīna Devīte

Beautyexperts.lv skaidro, kas ir mezoterapija, kā tā darbojas un kādiem mērķiem paredzēta. 

Kam paredzēta mezoterapija?

Mezoterapiju lieto dažādu estētisko problēmu novēršanai, ādas šūnu pašatjaunošanos stimulācijai, panākot ādas struktūras, elastības un tonusa uzlabošanos. Mezoterapija izlīdzina un mazina krunciņas, novērš tūsku, nostiprina sejas ovālu sejas, kakla un dekoltē zonā.

Ko izmanto mezoterapijas injekcijās?

Mezoterapija ir allopātisku (tradicionālu), homeopātisku un bioloģiski aktīvu vielu mikroinjekcijas ādā (no 0,5 mm līdz 13 mm dziļumā). Ādas slānī ievadītās vielas injekciju veidā iedarbojas daudz efektīgāk nekā, tradicionāli to darot, ar kosmētiskajiem līdzekļiem. Šie kokteiļi, monopreperāti, dzīvnieku un augu valsts ekstrakti zemādas slānī veido rezerves, no kurām, pakāpeniski atbrīvojoties, tiek aktivizēti šūnu vielmaiņas procesi.

Kāda ir mezoterapijas iedarbība?

Mezoterapijas iedarbība ir dziļāka (līdz pat 2 cm) par aparāttehnoloģijām un tās efektivitāti pamato ar to, ka bioloģiski aktīvās vielas tiek ievadītas tieši problemātiskajās zonās – tās uzreiz nonāk mērķī, aktīvajām vielām nav jāpārvar ādas barjera vai pirms tam jāiedarbojas uz kādu citu sistēmu. Bioloģiski aktīvo preparātu var ievadīt ļoti mazās devās — tieši tik, cik nepieciešams, lai tas paveiktu savu darbu, bet neuzkrātos šūnās un nelabvēlīgi neietekmētu citas organisma sistēmas.

Vai procedūra ir sāpīga?

Mezoterapijas procedūrā izmantotās adatas ir smalkas, tāpēc tā nav pārāk sāpīga. Atsevišķi meistari izmanto mesopistoli, kas ir ātrāks, ērtāks, efektīvāks veids, kā aktīvo vielu, pēc iespējas nesāpīgāk ievadīt ādā. Mesopistolē esošā adata ir smalkākā adata, kāda tiek pielietota injekciju veikšanai, tādēļ pirms procedūras netiek veikta atsāpināšana vai anestēzija.

Vai pēc procedūras var doties ikdienas gaitās?

Pirms mezoterapijas uzsākšanas uz ādas veic proves reakcijas testu. Ja pēc injekcijām radušies zilumi (kas ir normāla parādība), var lietot speciālus līdzekļus, kas paātrina to izzušanu. Pirmajā dienā pēc injekcijām var būt nelielas dūrienu pēdas, tomēr šo nelielo diskomfortu pilnībā atsvērs procedūru rezultativitāte. Metode nekādā veidā neierobežo darba spējas. Veicot injekcijas, nebūs jāatsakās no sabiedriskās aktivitātes.

Mezoterapiju neveic grūtniecēm un bērniņa barošanas ar krūti laikā, kā arī, ja pacientam ir saistaudu saslimšanas, infekcijas vai akūtas saslimšanas.

! Lai izvairītos no nelabvēlīgas reakcijas, vairākas dienas pirms procedūras nedrīkst lietot aspirīnu un jāizvairās no alkohola lietošanas iepriekšējā vakarā. Pēc procedūras jāizvairās no atrašanās tiešos saules staros un jālieto saules aizsargkrēms ar aizsargfaktoru (SPF) vismaz 30.

Aktrise Regīna Devite testē Mezoterapijas procedūru ar Mestopistoli. 

Konsultācijai var pieteikties šeit:  Piesakies konsultācijai

 

Atstāt Komentāru