Figūras korekcijaĶermenisSejaSejas ovāls/vaigi

Mezoporācija – vai alternatīva injekcijām? Pieredzes stāsts

Konsultē: sejas estētikas speciāliste Ilze Actiņa un skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā Dace Suruda

Mezoporācija ir neinvazīva metode, ar kuras palīdzību dziļākos ādas slāņos tiek ievadītas aktīvās vielas. Aktrise Līga Zeļģe, kura izmēģināja šo procedūru, efektu salīdzina ar injekciju sniegto – āda ir manāmi tvirtāka un svaigāka jau pēc pirmās procedūras.

Dziļāk, vairāk, precīzāk

Mezoporācijas metodes pamatā ir tā dēvētais elektroporācijas princips, kad ar elektroimpulsu palīdzību, iedarbojoties uz šūnu membrānām, tiek palielināta ādas caurlaidība. Pateicoties tam, procedūras laikā izmantotie aktīvo vielu kokteiļi spēj iekļūt dziļākos ādas slāņos – tieši tur, kur tas nepieciešams. Otrs pluss, metode sniedz iespēju ievadīt ādā lielāku daudzumu kosmētisko līdzekļu nekā ar citām tehnoloģijām. Mezoporācija piemērota dažādu estētisku problēmu koriģēšanai kā sejai, tā ķermenim. Tā iedarbojas uz ādas novecošanās procesiem, sniedz liftinga efektu, tonizē ādu, palīdz mazināt pigmentāciju, kā arī ļauj koriģēt aknes un postaknes radītās sekas. Mezoporācija dod iespēju modelēt ķermeni, cīnīties ar strijām un sekām, kas radušās pēc ķirurģiskām operācijām. Metode piemērota arī tādām jutīgām zonām kā kaklam, dekoltē un krūtīm.  Šī ir efektīva procedūra ātra rezultāta iegūšanai, tomēr viena procedūra dos īslaicīgu efektu, tāpēc ieteicams procedūru kurss.

Rezultāts pārsteidz

Aktrise Līga Zeļģe ar mezoporācijas metodi ir pazīstama ilgāku laiku, tāpēc var novērtēt tās sniegto efektu. “Par mezoporācijas procedūras un Mesoestetic kokteiļu efektivitāti esmu pārliecinājusies vairākkārt. Tā ir ideāla metode, ja nepieciešams ātri uzlabot ādas stāvokli, piemēram, pirms teātra izrādes vai kāda svarīga pasākuma. Tieši kāds kosmētiskais līdzeklis tiks ievadīts ādā, speciāliste izvēlas individuāli, atkarībā no problēmas un vajadzības. Patīkami, ka procedūras laikā nav jūtams absolūti nekāds diskomforts. Slidinot pa ādu metāliskus uzgaļus, speciāliste ievada ādā aktīvās vielas, un aptuveni 20 minūšu ādā mana āda uzsūc visu ampulas saturu. Uzreiz pēc procedūras varu doties savās ikdienas gaitās, jo nav novērojama ne tūska, ne apsārtums. Rezultāts ir patiešām pārsteidzošs. Jau nākamajā rītā spogulī redzu, ka āda kļuvusi ievērojami svaigāka un tvirtāka, tāda kā piepildītāka, krunciņas ir mazāk redzamas. Tā kā manā profesijā daudz jālieto dekoratīvā kosmētika, āda ik pa laikam ir “jāsapurina”, lai tā atgūtu tonusu. Un šī ir labākā metode, kādu man nācies izmēģināt. Lai arī mezoporācija netiek uzskatīta par alternatīvu injekcijām, rezultāts ir ļoti tuvu tam, ko tās sniedz. Tikai bez sāpēm, diskomforta, zilumiņiem un citām injekciju radītām neērtībām.”

Tehnoloģijas pilnveidojas

Šobrīd pieejamas divas iekārtas, ar kurām tiek veikta Mezoporācijas procedūra – TMT (Transcutaneous Mesodermic Therapy) sistēma un Genesis iekārta. Abas tehnoloģijas izstrādājusi Mesoestetic Pharma Group, tāpēc tās pielāgotas darbam ar Mesoestetic kosmētiku. Tā kā Genesis iekārta ir tikko parādījusies, tajā ir vairāki inovatīvi papildinājumi, kas to padara atšķirīgu no TMT. Genesis apvieno četras tehnoloģijas (SmartDrivityTM), piemēram, dažāda veida radiofrekvences (kapacitīvā un rezistīvā), kas aktivizē šūnu vielmaiņu, stimulē kolagēna sintēzi un paaugstina ādā hialuronskābes līmeni. Apvienojumā ar led gaismu, RF iedarbojas uz dziļākiem audu slāņiem, uzlabojot drenāžas funkcijas, kas palīdz izvadīt lieko šķidrumu, mazina tūsku un iedarbojas uz lokalizētiem tauku nogulsnējumiem. Mezoporācijas process un ievadāmo kokteiļu sastāvs abās procedūrās būtiski neatšķiras, tāpēc arī efektu var uzskatīt par līdzvērtīgu. Ieteicamais kurss ir 6 procedūras, pēc tam vēlams veikt uzturošu procedūru – vienu ik pa 3 mēnešiem.

Procedūra ar TMT sistēmu pieejama Estētiskās medicīnas klīnikā 4.Dimensija (Pulkveža Brieža 15. dimensija.lv) un Veselības centra 4 Kosmētiskajā kabinetā (Kr.Barona 117. VC4.lv).

Procedūra ar Genesis iekārtu pieejama Mesoestetic institūtā (Brīvības iela 180).

mesoestetic.lv

Procedūras vidējā cena no EUR 60 – atkarībā no problēmas un apstrādājamās zonas lieluma.

Ja vēlies pietiekties konsultācijai, spied šiet: Piesakies konsultācijai

Atstāt Komentāru