Lūpas/Ausis/ZodsSejaSejas ovāls/vaigi

Hialuronskābes filleri – veidi, pielietojums, procedūras TESTS.

Kad krunciņas kļūst dziļākas, āda sāk zaudēt tonusu un lūpas apjomu, laiks apsvērt hialuronskābes filleru pielietošanas iespējas. Beautyexperts skaidro būtiskākās atšķirības starp dažādiem filleru veidiem un testē šo injekciju procedūru.

Konsultē: dermatovenerologs Aleksejs Zavorins.

Mazliet fizioloģijas

Lai izprastu, kā mūsu ādā darbojas hialuronskābe, vērts iedziļināties tās darbības principos. Cilvēka organisma šūnas dzīvo starpšūnu šķidrumā, kur tās iegūst skābekli, barības vielas un atjaunojas. Hialuronskābe ir viens no svarīgākajiem elementiem, kas aizpilda starpšūnu telpu piesaistot ūdeni, palīdzot aizplūst toksīniem un piedaloties jaunu sīko kapilāru un citu ādai nepieciešamo vielu sintēzē. Tā ir galvenā ādas, muskuļu un pat kaulu mitrinātāja. No tā, cik daudz organisms spēs saražot hialuronskābi, būs atkarīgs ādas ārējais veidols – cik tā būs tvirta un elastīga. Ar gadiem hialuronskābes daudzums starpšūnu telpā samazinās, un āda zaudē savu dabisko spēju aizturēt mitrumu. Rezultātā padziļinās krunciņas, sāk noslīdēt sejas ovāls. Šis ir brīdis, kad palīgā nāk preparāti, kas satur sintezētu hialuronskābi. Tie spēj piesaistīt ūdeni un vizuāli piepacelt ādu vietās, kur tas nepieciešams.

Kāds filleris piemērotākais?

Hialuronskābes preparāti ir daudz un dažādi, taču primāri tos iedala pēc koncentrācijas, kas nosaka, cik daudz šķidrums tiks piesaistīts. Taču attiecībā uz filleriem būtiskākā ir to noturība, jo ievadot ādā tīru hialuronskābi, tā pāris dienu laikā, dabiskā veidā noārdīsies un tiks izvadīta no organisma. Dermatovenerologs Aleksejs Zavorins skaidro: “Lai šo procesu paildzinātu un preparāts būtu cietāks un noturīgāks, ar speciālām tehnoloģijām un vielām tiek radītas krusteniskās saites starp hialuronskābes molekulām. Tas palēnina hialuronskābes noārdīšanos, rada apjoma efektu un atkarībā no ražotāja un cilvēka organisma īpatnībām, saglabājas trīs, sešus vai pat deviņus mēnešus. Ir arī tāds termins kā fillera viskozitāte, kas norāda uz to, cik viegli preparāts izplūst no adatas un ievadās ādā. Savukārt fillera elasticitāte norāda uz to, cik saspiežama un deformējama ir šī viela. Ja tā būtu viegli saspiežama un neatgrieztos savā stāvoklī, tad kustinot mīmikas muskulatūru šī viela deformētos vai migrētu uz citu sejas zonu, līdz ar to efekts tiktu zaudēts. Tāpēc ir nepieciešama šī elasticitāte, kad pēc saspiešanas viela atgriežas sākotnējā stāvoklī. It īpaši tas ir nepieciešams, kad koriģējam dziļākas krunciņas vai gribam panākt liftinga efektu, novietojot pildvielu uz kaula.” Piemērotāko fillera veidu speciālists izvēlas vadoties pēc konkrētās vajadzības.

Kādas problēmas risina

Primāri filleri tiek izmantoti dziļāku krunku aizpildīšana uz sejas, kakla un dekoltē, sejas ovāla korekcijai, uzacu daļas liftingam, lūpu apjoma korekcijai, kā arī rētu likvidēšanai. Sevišķi veiksmīgi iespējams atbrīvoties no aknes radītām rētiņām. Šādā gadījumā vispirms tiek atdalīta fibroze, jeb rētaudi. Lai atdalītie rētaudi nepielīp atpakaļ un neveidojas jauna rēta, apakšā šo vietu aizpilda ar filleri. Papildus, ādas virsmas izlīdzināšanai, to var kombinēt ar frakcionētām metodēm, piemēram, lāzeri.

Procedūras tests

Lai iepazītos ar procedūras norisi, noskaidrotu sajūtas un efektu, Beautyexperts devās to izmēģināt uz skaistuma institūtu Liora. Procedūrā tiek izmantots jaunākās paaudzes filleris Mesofiller, kuru ražo pazīstamais farmācijas uzņēmums Mesoestetic Pharma Group. Tie ir īpaši droši, jo ar speciāli patentētu tehnoloģiju no filleriem tiek attīrīti dažādi piejaukumi. Tādejādi preparāts  lieliski integrējas un pilnībā uzsūcas ādā.

Procedūra sākas ar anamnēzi, sejas stāvokļa foto fiksēšanu un diagnostiku. Manā gadījumā aktuāla ir sejas ovāla korekcija, ko ārsts nolemj koriģēt, ievadot nelielu daudzuma preparāta virs vaigu kaula un uz žokļa līnijas. Speciālists uzreiz brīdina, ka pirmajā reizē izmantos salīdzinoši nelielas devas, lai varētu novērot organisma reakciju un efekts nebūtu pārspīlēts. “Apkārtējiem nevajadzētu redzēt, ka sejā ir kaut kas mainījies,” rezumē Aleksejs Zavorins. Pati procedūra ir īsa un ilgst vien aptuveni 15 minūtes. Nekādas atsāpinošas vielas netiek izmantotas, kam nav arī nepieciešamības. Protams, pats dūriens ir jūtams, bet kopumā procedūra nav sāpīga, jo ārsts strādā uzmanīgi un ļoti filigrāni.

Pēc injekcijas vienā sejas pusē apskatāmies spogulī – efekts ir patiešām redzams un žokļa labajā sejas pusē kļuvusi līdzenāka. Uzreiz pēc procedūras varu doties savās ikdienas gaitās, manāmi vien nelieli punktiņi dūriena vietās. Pateicoties ārsta profesionalitātei, manā gadījumā pēc procedūras netika novēroti zilumi, arī tūska nākamajā dienā bija pavisam neliela. Ar rezultātu esmu apmierināta, jo nevēlējos tādu efektu, lai apkārtējie manītu, toties pati, raugoties spogulī, redzu pozitīvas izmaiņas.

Piemēri no citām procedūram ar Mesoestetic Mesofiller.

Foto: Shutterstock, publicitātes, mesoestetic.lv.

Konsultācijai iespējams pieteikties šeit: Piesakies konsultācijai

Atstāt Komentāru